Book Haul: juni 2016

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Foto: In deze Book Haul vind je onder ander Misschien Ooit, maar welke boeken kreeg en kocht ik nog meer?

Het is inmiddels als juni, maar deze enorme Book Haul had ook even nodig om op de foto gezet te worden! In juni ging ik namelijk naar de boekpresentatie van Follow, maar ook naar een symposium literatuurwetenschappen over gewelddadige vrouwen in de literatuur en media en naar.. Ierland. Kijk je mee wat ik allemaal gekocht heb?

Van Uitgeverij De Fontein kreeg ik het boek Vertel me drie dingen. De recensie hebben jullie al kunnen lezen, ik was dol op de berichtjes tussen Jessie en Iemand Niemand. Helaas kwam het boek net niet op tijd om mee te nemen naar Ierland, dus kocht ik een ander boek voor onderweg.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Foto: Vertel me drie dingen, het YA-debuut van Julie Buxbaum.

Bij Boekenvoordeel – een winkel waar het altijd opheffingsuitverkoop is, hoewel ik inmiddels al twee jaar langs die winkel kom als ik af en toe met de trein in het centrum uitstap – kocht ik een boek van Charmed. Stiekem heb ik nog nooit iets uit de serie gelezen, maar het zijn losse verhalen die goed op zichzelf te lezen leken. En verder was het boek geloof ik niet meer dan een euro omdat het in een zielig “deze moeten echt weg”-hoekje lag, dus toen moest ik ‘m wel meenemen, toch?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Foto: Een boek van Charmed. Confession: de eerdere boeken heb ik (nog) niet gelezen, maar de magische serie ken ik al wel.

Vervolgens vergat ik datzelfde boek in m’n koffer te stoppen, awkward.. Gelukkig bleken er in Ierland boekenwinkels zat! Anders dan in Nederland zijn daar vooral winkels vol met tweedehands boeken, zonder dat er echt bij staat dat ze tweedehands zijn. In Dublin zag ik het boek The year I met you van Cecelia Ahern. Daar maakte ik een grote fout – ik kocht het boek toch maar niet omdat ik twijfelde. Als ik het wilde hebben, kon ik ‘m later nog wel kopen, toch? Fout. In Belfast heb ik het boek nergens meer gevonden.

Gelukkig vond ik een boek waar ik achteraf veel blijer mee was. Toen ik samen met mijn vriendinnen Claudia en Judith in wat zichzelf de “biggest bookstore in Belfast” noemde rondstruinde en ik haast de winkel uit gesleurd moest worden, vond ik op de benedenverdieping een boek van Paige Toon. Ik ben dol op deze auteur, maar haar boeken worden niet meer vertaald in het Nederlands. De perfecte gelegenheid dus om haar nieuwste boek in het Engels te kopen!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Foto: Het boek van Cecelia Ahern kwam ik niet meer tegen, maar wel vond ik mijn heldin Paige Toon!

Ook kocht in Ierland bij de Eason op het busstation een pakketje met twee tijdschriften. Waarom ik deze toch wel roddel-achtige magazines kocht? See for yourself! Anything for Taylor Swift. Eigenlijk had ik graag de Vogue met Taylor willen kopen, maar die hadden ze helaas niet. Vooral de Grazia was daar wel een goede vervanger voor, toch nog iets voor mijn Swiftiehart!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Foto: Arme Tayvin, ze zijn uit elkaar en dit roddelblad heeft alle details.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Foto: Iets meer klasse heeft de Grazia, waar naast alle Taylor details ook enorm mooie foto’s in staan.

Eenmaal thuis kwam er ook een ander pakketje binnen, namelijk De oneindige zee van Rick Yancey. Zoals jullie al hebben kunnen lezen, vond ik dit boek ernstig geweldig. Ik had alleen het eerste boek gelezen en wilde erg graag meedoen aan de blogtour voor De laatste ster, dus was A.W. Bruna zo lief om me het tweede deel te sturen voor het derde uitkwam. Superlief en een supergeweldig boek.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Foto: De oneindige zee, het tweede deel uit de 5th Wave serie van Rick Yancey; geniaal!

Als jullie de link in de intro hebben gelezen, weet je nu ook alles over Mila en haar digitale vrienden tijdens de boekpresentatie van Follow. Ja, het was een koopmaand, want ondanks mijn Ierland-aankopen wilde ik toch Follow aanschaffen. En dus kocht ik het boek, liet het signeren en ik kreeg er nog een geschenk van de Spannende Boekenweken bij.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Foto: Het boek Follow dat ik kocht bij de boekpresentatie van Gaby Rasters.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Foto: En een geschenk voor de week van het Spannende Boek, geschreven door Simon de Waal.

De boekpresentatie van Follow was in Eindhoven, maar ik reisde ook iets dichter bij huis: Utrecht! De laatste keer dat ik op de Universiteit Utrecht was, was voor een matching bij de opleiding Nederlands. Nu ging ik naar een symposium over gewelddadige vrouwen in de literatuur en media, mede georganiseerd door mijn beste vriendin Judith, die literatuurwetenschappen studeert. Ja, ze is awesome. En dat was het symposium ook; ik had zeker niet verwacht dat mensen zo toegewijd een discussie konden voeren over de rol van Elsa in Frozen, Malificent en overlevende vrouwen in The Walking Dead. De artikelen die geschreven waren voor het symposium, waren allemaal gebundeld. Mijn beste vriendin staat dus in een eigen bundel en daar ben ik heel trots op!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Foto: De bundel waar mijn beste vriendin schrijft over mythische moordwijven.

Ten slotte won ik Misschien Ooit van Colleen Hoover bij de feestweek van Serendipity Books. De mail dat ik dit boek had gewonnen was in mijn spam terechtgekomen, maar gelukkig zag ik het nog op tijd. Dankjewel Marjolein en gefeliciteerd met je blogverjaardag! Dit boek wordt me al zo lang aangeraden, dus ik ga het zeker lezen – en luisteren, want er zit een playlist bij – in de vakantie!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Foto: Eindelijk ga ik Misschien Ooit van Colleen Hoover lezen.

Dat waren nog eens wat boeken! Een deel heb ik al uit, maar uitgelezen raak ik dus zeker niet.

Hebben jullie wel eens een boek niet gekocht en daar later spijt van gehad? En welk boek was het?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s