Young Adult Literatuurfestival komt naar Amersfoort

13627014_1321489244548132_4048425916130186383_n

Foto: YALfoort

Young Adult literatuur is hot! Naast het succesvolle YALfest georganiseerd door Blossom Books in april 2016 en volgend jaar in 2017, organiseert De Leesfabriek in Amersfoort een kleinere versie van het literatuurfestival. YALfoort vindt daar op 24 september plaats.

 Ik weet nog dat we het een jaar geleden er met een aantal lezers op Twitter over hadden toen de Kinderboekenweek bezig was; zou het niet leuk zijn als er ook wat voor Young Adults wordt georganiseerd? Vooral sinds dit jaar lijkt het dat we weinig meer te klagen hebben. Young Adults worden steeds populairder, wat betekent dat er veel meer ruimte is voor leesclubs en ontmoetingen met zowel Nederlandse als buitenlandse auteurs!

YALfest was dit jaar enorm succesvol met wel 400 verkochte kaarten, een volle bak dus! YALfoort houdt het wat kleiner met ruimte voor 125 bezoekers. “Auteurs en lezers willen graag meer ‘quality time’ met elkaar doorbrengen, dat willen dan ook bieden,” zegt De Leesfabriek over hun evenement.

Wat is er te doen op YALfoort?
Natuurlijk zijn er auteurs die je ‘in het wild’ kunt spotten. De buitenlandse auteurs die De Leesfabriek naar het festival heeft weten te halen zijn Jenny Han (bekend van Aan alle jongens van wie ik hield), Laure Eve (De Graces) en Lisa Wiliamson (The Art of Being Normal). Zij worden geïnterviewd op een hoofdpodium en kun je ontmoeten in ‘het Schrijverscafé’. Van de Nederlandse auteurs is er een hele lijst: Ingrid Kluvers, Koos Meinderts, Floortje Zwigtman, Marieke Nijkamp, Erna Sassen en Jennefer Mellink. Als leiders van de workshops zijn Linda van de Berg, Jolanda Oudijk en Isabelle Zumbrink aanwezig.. en ook Jennefer Mellink, die het zo te zien dus maar druk gaat krijgen!

De workshops die tot nu toe bekend zijn gemaakt zijn ‘Handlettering’, ‘Korte verhalen schrijven’, ‘Flowschrijven’ en ‘Cut-up Collage’. Ook kun je dus boeken laten signeren door je favoriete auteurs. Helaas mag je niet je eigen boeken meenemen naar het event, maar de nieuwste boeken van de auteurs zijn wel aanwezig om te kopen. Zowel de Nederlandse edities als de Engelse edities van de aanwezige auteurs zijn te koop.

Meer informatie over YALfoort en het kopen van tickets is te vinden op de Facebookpagina.

5 thoughts on “Young Adult Literatuurfestival komt naar Amersfoort

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s