Happy birthday Harry Potter!

HP15_Q4_Square_LS_Pottermore

Foto: Pottermore

Op 31 juli is Harry Potter jarig! In 1980 werd de tovenaar geboren in Londen. Dit jaar wordt Harry dus 36 en dat ging niet zomaar voorbij. Zoals al lang verwacht kwam die dag Harry Potter and the Cursed Child uit in boekvorm. Nadat zeven Harry Potters het einde bleek te zijn, is er dus toch eindelijk een achtste boek.

De verjaardag van Harry is niet geheel toevallig, want J.K. Rowling herself is ook geboren op 31 juli. Aangezien J.K. Rowling met ervaringen uit haar kindertijd Harry Potter heeft geschreven, is een gelijke verjaardag helemaal niet zo gek, toch? Rowling kreeg voor haar verjaardag een taart in de vorm van King’s Cross, het station in Londen waar de Hogwarts Express op Platform 9 3/4 vertrekt.

Met Harry Potter’s verjaardag dompelen we ons nog één keer onder in de wizarding world. Dezelfde dag is namelijk Harry Potter and the Cursed Child (in het Nederland: Harry Potter en Het Vervloekte Kind) in de boekwinkels komen te liggen. Potterheads lagen als vanouds, nu een aantal jaar ouder, klaar voor de boekwinkels om een exemplaar te bemachtigen. In Nederland hield boekhandel Donner een heuse release in de boekwinkel. De winkel werd met activiteiten, kostuums, een kluis en natuurlijk boeken veranderd in Hogwarts/Zweinstein.

Het boek Harry Potter and the Cursed Child is het tweedelige script van het gelijknamige toneelstuk. Het nieuwe verhaal rondom de zoon van Harry Potter speelt zich 19 jaar na het laatste boek af. De avond ervoor ging het toneelstuk officieel in première in het Palace Theatre in Londen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s