Book Haul: oktober 2016

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Oktober is de maand van Halloween en dus was dit het goede moment voor een aantal spannende boeken! Dat was niet het enige spannende, want ook verscheen er een interview van mijn hand in een groot schrijfmagazine. Kijk je mee terug naar de aanwinsten van oktober?

Nerve, na het zien van de film keek ik vol verwachting uit naar het boek. De recensie hebben jullie inmiddels al kunnen lezen. Mijn geduld werd beloond, want toen na een tijdje dan toch het boek via Chicklit binnenkwam, was het een echte pageturner!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Foto: Nerve, het boek van Jeanne Ryan in de filmeditie.

Naast dit pareltje las ik voor Chicklit ook eens een soort boek dat ik al jaren eigenlijk niet meer voor mezelf gekocht heb: een prentenboek. Deze geïllustreerde versie van Het Jungleboek van Rudyard Kipling was werkelijk prachtig. Het taalgebruik vond ik iets te moeilijk als je je voorstelt dat het aan jonge kinderen wordt voorgelezen, maar met de geweldig gedetailleerde prenten kan ik me voorstellen dat kinderen met hun ouders hier veel voorleesplezier aan beleven.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Foto: Het Jungleboek, met verhalen van Rudyard Kipling die voor het eerst verschenen in tijdschriften.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Foto: Dit is nog maar de eerste pagina, maar wát een tekeningen!

Tja, in een maand dat mensen verkleed gaan mogen een paar spannende boeken – nog spannender dan de tijger in Jungleboek dan – niet ontbreken. Via Bol.com kwam Orphan X binnen. Een boek waar ik nog niet aan ben toegekomen, maar wel heel benieuwd naar ben. Alleen al op de achterkant en bij de naam van de schrijver zijn namelijk woorden op een secret agent manier doorgestreept. Een erg originele stijl, dus wanneer ik het hele boek heb gelezen, laat ik jullie zeker weten wat ik ervan vond!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Foto: Orphan X, een boek dat er net zo spannend uitziet als James Bond.

Van A.W. Bruna ontving ik een onverwachts boek: De Klokkenluider van John Grisham. Dankjewel! Ik weet nog niet helemaal of dit boek in mijn straatje past, aangezien ik vooral van thrillers op een tropische locatie of met een beetje sci-fi houd, maar een boek van zo’n grote schrijver moet je eens geprobeerd hebben, toch?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Foto: De Klokkenluider van John Grisham. Een thriller van een meester, zal hij mij ook weten te raken?

Zoals jullie je misschien nog herinneren van mijn post over nieuwe ontdekte genres loop ik al een tijdje stage bij Boekscout. Dat betekent dat ik vanaf front row voorbij zie komen welke boeken er verschijnen, al is het boek dat ik uiteindelijk bestelde iets ouder. Petra Mulder volgde ik een tijdje toen ze een online verhaal schreef, en aangezien ik me nog herinnerde dat ze dit ooit via Boekscout had laten uitgeven, moest ik haar boek wel bestellen! Het is heel inspirerend om bij een uitgeverij te kunnen zien hoe een gekoesterd Word-bestand uiteindelijk uitgroeit tot een echt boek, heel bijzonder.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Foto: Samen staan we sterk van Petra Mulder, na jaren van online verhaal als echt boek.

Na alle boekpareltjes voegde ik ook een tijdschrift toe aan mijn verzameling… en niet zomaar een tijdschrift! Er verscheen namelijk een interview van mijn hand in Schrijven Magazine. Ik interviewde de directeur en bedrijfsleidster van Boekscout voor het magazine. Mijn klasgenootje Maritte maakte de foto, en ongeveer een maand later kwam het magazine binnen. Deze ga ik zeker heel goed bewaren.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Foto: Het Schrijven Magazine, maar wat staat erin?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Foto: Het interview met Boekscout. Iets om trots op te zijn!

Hou jij van spannende boeken?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s