Wat las ik in 2016?

2792113328_d11e663515_z

Foto: Rangga Chandra op Flickr

First of all: happy new year! Ik hoop dat jullie allemaal hebben genoten van de aftrap naar 2017 en dat alle vingers er nog aanzitten om onbezorgd te kunnen lezen in het nieuwe jaar. Een nieuw jaar betekent weer een nieuwe kans om veel boeken te lezen, maar eerst blik ik nog eens terug naar de boeken die ik vorig jaar allemaal las. Heb ik mijn reading challenge gehaald en voor hoeveel ga ik dit jaar?

Ik stelde dit jaar een reading challenge in via Hebban.nl. Iets wat ik nog nooit had gedaan, dus ik had werkelijk geen idee hoeveel boeken ik eigenlijk las, laat staan zou moeten lezen in een jaar. Ik besloot dat twee boeken per maand een prima doel was voor iemand die ook nog moet studeren en gooide daar nog wat extra boeken bovenop om een rond getal te krijgen. Daarmee voldoe ik misschien niet aan de doelen van bloggers die honderden boeken in een jaar lezen, maar persoonlijk vond ik het een prima doel: 30 boeken.

Via de Hebban site hield ik mijn gelezen boeken bij. Tijdens mijn stage las ik ook vele manuscripten, maar aangezien die op dat moment nog niet uitgebracht zijn, kon ik deze niet aanvinken. Ik besloot dus voor het gemak alleen de boeken voor mijn challenge mee te tellen die al uitgegeven waren op het moment dat ik ze las.

De boeken die ik las in 2016

 1. AdeleChas Newkey-Burden
 2. De fixerJennifer Lynn Barnes
 3. De kroonKiera Cass
 4. De kruisdraagsterLydia Schwarz
 5. De laatste sterRick Yancey
 6. De moordopdracht – James Dashner
 7. De oneindige zeeRick Yancey
 8. De verdwenen bruidAlifair Burke Mary Higgins Clark
 9. De vijfde golfRick Yancey
 10. Die avond aan het meerSarah Jio
 11. Divergent 0.1 – Het verhaal van FourVeronica Roth
 12. Drie vrienden, een huis (en een klusjesman)Astrid Harrewijn
 13. EenSarah Crossan
 14. Een leven na jouJojo Moyes
 15. Faking ItCora Carmack
 16. Finding itCora Carmack
 17. FollowGaby Rasters
 18. Gossip Girl 13 – Ik kom altijd uit bij jouCecily von Ziegesar
 19. Het jungleboekRudyard Kipling
 20. HittegolfSuzanne Vermeer
 21. Hof van doorns en rozenSarah J. Maas
 22. Hof van mist en woedeSarah J. Maas
 23. LobstersLucy Ivison Tom Ellen
 24. Man o manMarcha de Groof
 25. Nerve (filmeditie)Jeanne Ryan
 26. Simon vs de verwachtingen van de rest van de wereldBecky Albertalli
 27. TestMirjam Mous
 28. The Choice (De keuze)Nicholas Sparks
 29. Uit het oogKaren Kingsbury
 30. VerdwaaldJosé Vriens
 31. Vertel me drie dingenJulie Buxbaum
 32. Voor jouJojo Moyes
 33. Vrees meTahereh Mafi
 34. VuurpreekFrancesca Haig
 35. Zonder jouChantal van Gastel Priscilla van Gastel

Zoals je kunt zien: het is me gelukt! Ik ging vijf boeken over mijn doel heen en las daarmee 35 boeken in 2016. Momenteel ben ik nog bezig in Hemelvuur van Francesca Haig, maar die haalde met zo ongeveer 3/4 boek de challenge van 2016 niet meer. Alvast een begin voor 2017 dus!

Hoeveel boeken las jij in 2016 en hoeveel wil je er in 2017 lezen? En wat zal ik als mijn doel voor 2017 stellen?

3 thoughts on “Wat las ik in 2016?

 1. Ik heb mijn doel vorig jaar niet behaald en dat terwijl ik er maar 13 wilde lezen… 😳 Dus mijn goede voornemen voor dit jaar is ‘meer lezen’ hahaha. Het ging in het begin van 2016 wel goed trouwens, maar ik lees tussendoor ook kranten. Nou ja, aan het eind van 2016 had ik uiteindelijk twee boeken op m’n nachtkastje liggen, die nog niet uitgelezen waren.

  Dus mijn leesdoel voor 2017 is weer 13 boeken, waarvan ik er al bijna twee heb gelezen 😅

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s