The Beauty and the Beast | BookTag

8394475907_98cdf3675d_z

Foto: Sam Howzit op Flickr

29 maart komt de life-action remake van Beauty and the Beast uit. De prachtige gele jurk, een zingende Belle en natuurlijk het Beest; ik kan niet wachten om ze allemaal tot leven te zien komen op het witte doek! Speciaal om nog meer in de stemming te komen naar aanloop van deze film, werd er door Jaike van Jaike vs de boeken een BookTag bedacht. Inge van ReadInge daagde mij uit om deze Tag in te vullen en die uitdaging neem ik graag aan.

Belle: Een boek dat je keer op keer kan herlezen
Wat Inge zelf op deze tag antwoordde, vond ik heel herkenbaar: ik herlees niet zo vaak boeken. Vroeger kon ik tientallen keren hetzelfde boek lezen, letterlijk zelfs als ik het boek net uit had. Tegenwoordig heb ik zoveel boeken dat ik denk ik daarom sneller een nieuw boek oppak, dan nog eens opnieuw in mijn favorieten te beginnen. De boeken die ik nu vooral vaak herlees, zijn helaas studieboeken om te leren voor tentamens. Het boek dat ik toen ik jong was altijd opnieuw kon lezen, was Ernstjan en snabbeltje van Jaap ter Haar. Als ik nu geen nieuw boek zou kunnen lezen maar alleen een boek zou kunnen herlezen, dan zou ik me opnieuw aan Divergent wagen. Ik heb destijds zo genoten van het eerste boek dat ik het in een dag uit had en zou wel eens willen zien of ik ook een tweede keer zo snel door het boek heen zal gaan!

De uitvinder: Een boek waardoor je een nieuw genre hebt ontdekt
Weet je dat ik ooit alleen maar chicklit las? Er was een tijd dat ik slechts wisselde tussen Mariëtte Middelbeek, Jill Mansell en af en toe een ander zoetsappig boek met een mooie cover. Hoewel ik met Twilight al wel kennis had gemaakt met het genre fantasy, las ik dankzij The Hunger Games voor het eerst een sciencefictionboek. Het eerste boek schafte ik zelf aan vanwege de indrukwekkende trailer van de film, van twee van mijn beste vriendinnen kreeg ik voor mijn verjaardag de andere twee delen. Sindsdien vind ik post-apocalyptische boeken heel gaaf. Het hoeft van mij niet té toekomstachtig, maar een toekomstwereld die nog wat gelijkenissen met de onze heeft, daar lees ik graag over.

Gaston: Een boek met een prachtige cover maar met een waardeloos verhaal
Gelukkig hebben de meeste boeken met prachtige boekcovers in mijn kast ook een geweldig verhaal. Het is dus niet de allerprachtigste cover die ik bezit, maar Prins Heerlijk vond ik destijds een erg mooie chicklit. Het boek van Megan Mulry had de chicklit-achtige stijl van een dame op de voorkant, maar toch een unieke classy stijl dankzij het geïllustreerde decor. Maar het boek zelf? Ik kwam er echt niet doorheen, mijn boekenlegger zit nog steeds ergens op een kwart van het boek, wachtend tot ik er ooit weer aan begin.

Het beest: Een boek waarvan de buitenkant je niet aansprak maar het verhaal wel
Gek genoeg hebben twee van mijn favoriete series covers die me echt niet aanspreken. Het gaat hierbij om de oude versies van Gossip Girl en Pretty Little Liars. Oordeel gerust zelf, maar hieronder vind je de eerste delen. Het is dat ik eerst de serie kende, anders was ik wellicht niet aan deze boeken begonnen. Inmiddels zijn er gelukkig van beide series tv-edities uitgebracht, dus bezit ik een mengelmoesje van oude wat kinderachtige covers en nieuwe covers waar ik wél dol op ben.

Het kasteel: Een grote boekenserie die je nog niet hebt gelezen
Zal ik het maar gewoon zeggen? Ik heb nog nooit Harry Potter gelezen. Zo, dat is eruit. Ja, die mensen bestaan nog. Maar ik ben nog niet helemaal verloren, want ik heb in elk geval wel de films gezien, hopelijk verlicht dat de shock en tranen een beetje.

Lumière: Een boek dat je heeft ingepakt met zijn charmes
Me Before You. Hoe kan ik ooit nog langs dat boek lopen zonder er even liefkozend naar te staren? Het verhaal is steengoed en zo gevoelig beschreven dat je wel van de personages moet gaan houden. Een echte aanrader en ik had geen fijnere acteurs kunnen bedenken dan Sam Claflin en Emilia Clarke om Will en Louisa te spelen in de film.

Mevrouw Potje en Barstje: Een boek dat je opvrolijkt
Telt het ook dat ik gelukkig word van gesigneerde boeken? Ik heb een aantal boeken met handtekening, zoals van Jill Mansell, Lisette Jonkman, Gillian King, Sophie Kinsella, Veronica Roth (!) en sinds kort een gewonnen gesigneerd boek van Youtuber Zoëlla. Vooral aan de boeken die ik persoonlijk heb laten signeren, zit een verhaal vast. Vaak ging ik met één van mijn zussen ver weg met de trein voor een evenement, maar ook maakte ik zelfs twee high tea’s mee met een schrijfster. Het zien van die handtekeningen neemt me terug naar die momenten en geeft me een warm gevoel. Natuurlijk ben ik ook vooral heel trots op de gesigneerde exemplaren. Mijn next goal? Ik wil nog altijd een keer mijn boeken van Mariëtte Middelbeek en Astrid Harrewijn meeslepen naar een signeersessie, en diep van binnen hoop ik ooit een handtekening aan Cecily von Ziegesar of Sara Shepard te kunnen vragen.

Transformatie: Een personage dat een grote transformatie doorgaat
Feyre uit Een hof van doorns en rozen. Het is niet eens zozeer haar uiterlijk dat veranderd – ze gaat van jagersmeisje naar iemand in de mooiste jurken – maar met name haar innerlijk. Zij is een van de personages die een hele sterke karakterontwikkeling doormaakt, maar het mooie daaraan vind ik dat ze niet ineens een onverschrokken heldin wordt: haar nieuwe ontwikkelingen brengen juist nieuwe angsten en obstakels om te overwinnen met zich mee.

Wauw, wat een leuke tag! Ik dacht ik hou het kort, maar zoals je ziet heb ik Inge een hoop te lezen gegeven, bedankt voor het taggen! Als volgende daag ik JudithBlogtSolo en The Confession of a Book Nerd uit om deze tag in te vullen, veel plezier!

4 thoughts on “The Beauty and the Beast | BookTag

 1. Wat heb je deze tag ontzettend leuk ingevuld! Ik ben blij dat ik je getagd heb :-). Ik herken ook zeker je argument over dat ‘The Hunger Games’ je kennis heeft laten maken met een nieuw genre. Dat herken ik zelf namelijk ook heel erg met dat boek, omdat dat boek de eerste YA was die ik las. Toen ging er echt een wereld voor me open hahah.

  Like

  • Dankjewel, ik vond ‘m bij jou ook al zo leuk! Ik had eerder geen tijd, maar dacht deze moet ik echt invullen! Oh wat grappig. Volgens mij is The Hunger Games wel echt zo’n boek waar mensen die dat genre normaal niet lezen een uitzondering voor maken. Thanks voor het taggen 😀

   Geliked door 1 persoon

  • Ik vond ‘m ook zo leuk, ben benieuwd naar je antwoorden! Jij leest zoveel, ik vraag me af welke grote boekenserie jij nog niet hebt gelezen, of ben je misschien stiekem ook iemand die Harry Potter nog niet kent? 🙂

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s