De boekigste blogs

boekbloggers-hebban

Foto: Hebban.nl

Lezerscommunity Hebban.nl deed vorig jaar een oproep: nomineer jouw favoriete boekblog voor de grote Week van de Boekblogger. Het idee van een bloggerstop stuitte op wat moeizame reacties, maar de uiteindelijke versie van het initiatief zorgde voor een mooie afloop: Hebban bundel de meer dan 150 genomineerde blogs in een groot overzicht.

Het idee was goed bedoeld, maar de Hebban Boekenblog Ladder werd niet zo ontvangen als de redactie waarschijnlijk gehoopt had. Veel blogs waren namelijk bang voor een concurrentiestrijd voor bloggers en kleine blogs waren bang ondergesneeuwd te worden als ze helemaal onderaan de lijst kwamen te staan.

Er ging wat tijd overheen voor we weer wat van deze Boekenblog Ladder hoorden. Uiteindelijk bleek het geen ladder meer te zijn. Eind januari deed Hebban het beste wat ze hadden kunnen doen als reactie op de ophef: ze maakten geen top met beste en slechtste blogs, maar een overzicht van alle blogs met een inhoudelijke beoordeling. Al deze blogs werden netjes en eerlijk gebundeld in het Boekbloggers Overzicht 2017.

Dertien van de meest in het oog springende initiatieven zijn in de lijst voorzien van “Getipt door Hebban” sticker. Zo is er toch een beetje extra aandacht voor de favorieten voor Hebban, maar zonder de eerst teleurgestelde bloggers voor het hoofd te stoten.

Ook Boekenleven kreeg een beoordeling: “Edriënne is een beetje stilgevallen na haar nieuwjaarsblogpost, maar haar blogactiviteit zal vast weer snel op gang komen. Ze studeert Journalistiek en wil graag bij een uitgeverij werken. Een boekenblog is een mooie voorbereiding en ze loopt al stage bij Boekscout, dus ze is hartstikke goed onderweg. In Boekenleven worden boeken besproken én geanalyseerd, komen filmervaringen ook langs en ontdek je dat Edriënne in 2016 35 boeken las.

Hoewel er immens veel boekblogs zijn genomineerd en mensen in het overzicht nieuwe blogs om te lezen kunnen zoeken, zijn er nog altijd blogs die waarschijnlijk niet op de lijst staan. Hebban heeft daarom een optie toegevoegd om missende blogs alsnog te publiceren en zal rond 1 maart een geüpdate versie van het overzicht plaatsen.

Welke blogs zouden meer mensen volgens jou moeten lezen?

6 thoughts on “De boekigste blogs

  1. Ik ben benieuwd naar hun herziene lijst die normaal deze maand verschijnt. In het begin begreep ik hun beoordeling van Zwartraafje immers niet zo goed tot ik besefte dat ze enkel de site hadden bezorgd. Ik heb contact met hen opgenomen en ben dan ook benieuwd wat ze van mijn blog zelf vinden.

    Like

    • Ah wat jammer! Dan missen ze een heleboel. Zoals ik wat van de andere beoordelingen las, zag ik dat ze soms aangaven bij mensen om hun oude blog te verwijderen omdat je daar eerst op uitkwam als je het opzocht. Ik denk dus dat ze op de naam van elke blog hebben gezocht en zo dus alleen bij jouw site terecht zijn gekomen? In elk geval toi toi toi voor je nieuwe beoordeling! 😀

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s