Schrijf het nu: schrijfwedstrijd WriteNow!

Foto: Gebruik je schrijftalent en doe mee vóór 1 april 2017.

Denk en droom jij dag en nacht in woorden? En heb jij het talent om die woorden op papier te zetten? Als je tussen de 15 en 24 jaar oud bent, kan er voor jou als schrijver in spé een mooie kans in het verschiet liggen. Write Now! is een schrijfwedstrijd voor jongeren in Nederland en Vlaanderen, waarbij je al je creativiteit kwijt kunt. Van scenario tot songtekst, schrijf het en stuur het in.

Bij Write Now! is de vorm van inzending vrij. Verhaal, gedicht, column, toneeltekst, filmscenario of songtekst, alle vormen zijn toegestaan, zolang je inzending maar in het Nederlands is geschreven en maximaal 2.000 woorden bedraagt. Je kunt dus zelf het verhaal kiezen waar jouw hart sneller van gaat kloppen, zolang je het maar vóór 1 april instuurt via de site van Write Now!.

Wie weet volg jij dan wel in de voetsporen van eerdere winnaars. Lize Spit won in 2013 de finale met haar verhaal ‘Ordehandhaver’. “Mijn overwinning heeft de bal aan het rollen gebracht,” zegt zij over haar schrijfcarrière na de wedstrijd. Inmiddels staat haar goed ontvangen debuutroman ‘Het smelt’ namelijk op de shortlist van de Libris Literatuur Prijs.

De winnaar van 2007 won naast de hoofdprijs van een schrijfopleiding, columnreeks en optredens ook een persoonlijke prijs. “Mijn overwinning heeft me zelfvertrouwen gegeven.” Sindsdien is Maartje Wortel vier boeken en vele columns verder.

Nu hoor ik je denken: maar ik weet niet of ik goed genoeg ben! Dat kun je natuurlijk nooit weten, maar het belangrijkste is dat jij plezier in het schrijven hebt, dan ben je hoe dan ook een verhaal en een ervaring rijker, toch? “Doe mee! Win niet. Blijf dan tóch schrijven,” zegt auteur en toneelschrijver Jaap Robben. “Dat zijn de beste.”

One thought on “Schrijf het nu: schrijfwedstrijd WriteNow!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s