8 dingen die je nog niet wist over Younger

Foto: EW Community

In de serie Younger kan de 40-jarige alleenstaande moeder Liza Miller maar moeilijk een baan vinden om zichzelf en haar tienerdochter Caitlin te onderhouden. Als ze voor een twintig-en-nog-wat-jarige wordt aangezien, bedenkt haar beste vriendin Maggie een plan: ze geven Liza een make-over om zich als 26-jarige voor te kunnen doen. Hiermee krijgt ze eindelijk haar droombaan bij uitgeversfirma Empirical Press. Liza weet inmiddels bijna alles over hashtags en het leven als twintiger, maar wist jij deze dingen al over de hitserie Younger?

1. Younger is gebaseerd op de gelijknamige chicklit van Pamela Redmond Satran, waarin de 44-jarige Alice zich 15 jaar jonger voordoet om een nieuwe baan te kunnen krijgen.

2. In het boek heet het hoofdpersonage Alice, naar Alice in Wonderland. In de tv-serie heet zij Liza.

3. Producer Darren Star veranderde het boek van Pamela Redmond Satran in een tv-serie. Komt de naam je bekend voor? Dat kan kloppen, hij is namelijk onder andere producer van Beverly Hills, 90210 en Sex and the City.

4. Niet alleen Hilary Duff (die Kelsey Peters speelt in de show) kan goed zingen, actrice Sutton Foster (Liza) heeft een achtergrond als zangeres en actrice op Broadway!

5. In eerste instantie wees Hilary Duff de rol van Kelsey Peters af. De serie werd namelijk opgenomen in New York terwijl ze met haar zoontje in Los Angeles woont, maar producer Darren Star wilde niemand anders voor de rol en haalde haar toch over.

6. Pat Field, costume designer voor Sex and the City, verzorgt de kleding van personage Liza Miller. Voor ze de actrice voor Liza ontmoette had ze haar twijfels, omdat ze niet dacht dat ze een 39-jarige weer 26 zou kunnen laten lijken, maar dat ging haar uiteindelijk zonder problemen af!

7. Aangezien de show zich afspeelt op een uitgeverij, bevat het script heel wat literaire referenties naar bekende titels, schrijvers of verfilmingen. Vulture verzamelde ze allemaal. Zo vraagt Maggie bijvoorbeeld aan Liza wie haar inspireert om haar te overhoren, Liza’s antwoord is “Katniss Everdeen”.

8. Younger heeft inmiddels al drie seizoenen. Op 28 juni 2017 begint het vierde seizoen in Amerika en een vijfde seizoen is al besteld. We kunnen dus nog lang van Younger genieten!

Wat wist jij nog niet over Younger?

2 thoughts on “8 dingen die je nog niet wist over Younger

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s