6x zomerse zonboeken

Foto: LWYang op Flickr

Het vooruitzicht ziet er heerlijk uit: temperaturen van 30 graden, volop zon met hopelijk net genoeg schaduw om in de tuin te kunnen zitten lezen. Maar van welk boek krijg je net zo’n zomers gevoel als van het weer? Ik zet 6 toppers op een rijtje om je zowel in een ander land aan het zwembad, als thuis tijdens je break van het leren van je tentamens een vakantiegevoel te krijgen.

1. Saint Tropez – Melissa de la Cruz
Devon: jong, succesvol zangeres en actrice. Heeft enkele drank- en drugsescapades achter de rug, maar is vastbesloten om haar comeback te maken. Summer: jong, zangeres en beginnend actrice. Naar eigen zeggen klaar voor haar grote doorbraak en bovenal vastbesloten om teenqueen Devon van haar troon te stoten. Casey: gezegend met de leukste bijbaan ooit als personal assistent van haar hartsvriendin Summer. Volgt haar naar St Tropez, werkt keihard en geniet van de wereld van de rich & famous. Livia: dochter van bekend filmproducent en dankzij het verlies van een groot aantal kilo’s ineens meer hot dan not. Moet nog wennen aan haar nieuwe status als IT-girl en ondervindt dat niet alles makkelijker is als je het gesprek van de dag bent. St Tropez: dé plek in Europa waar de jetset ’s zomers geniet van zon, zee en hippe feestjes. Een plek waar alles draait om zien en gezien worden. De plek waar de levens van deze vier meiden bij elkaar komen. Maar vooral ook een plek waar – net als in Hollywood – lang niet alles is wat het lijkt.

2. Een zomer in Venetië – Nicky Pellegrino
‘Een zomer in Venetië'(One Summer in Venice) is een heerlijk boek voor alle fans van Jill Mansell en Chantal van Gastel!
Addolorata Martinelli zou volmaakt gelukkig moeten zijn. Ze heeft alles waar ze ooit van droomde: een restaurant, een man, een kind. Dus waarom heeft ze het gevoel dat er iets mist? Dan krijgt ze een vernietigende culinaire recensie voor haar kiezen en opeens wordt het haar pijnlijk duidelijk: wat ze kwijt is, is haar liefde voor koken. Addolorata vertrekt naar Venetië, vastbesloten om deze zomer te herontdekken wat belangrijk is in het leven: koken, eten en zichzelf. Maar de kanalen van Venetië hebben meer voor haar in petto…

3. Hittegolf – Suzanne Vermeer
Het is hartje zomer in de Algarve en een hittegolf houdt de gemoederen van de lokale bevolking en de Nederlanders die er zijn neergestreken, flink bezig. Maar Anoek Huizing en haar Portugese vriendin Cesária zijn, net als hun vrienden, meer geïnteresseerd in de film die op dat moment wordt opgenomen. De knappe Amerikaanse hoofdrolspeler Robert Stevenson en zijn tegenspeelster, de Nederlandse Emma DeWitt, zijn het onderwerp van gesprek.

Lees hier de recensie van Hittegolf!

4. Villa Toscane – Linda van Rijn
Voor Heleen en Carlo gaat een langgekoesterde wens in vervulling met hun Italiaanse agriturismo. Het Toscaanse leven lacht hen toe tot een verschrikkelijke gebeurtenis alles op zijn kop zet…Als Carlo Marino zijn baan bij een bank verliest, besluiten hij en zijn vrouw Heleen te gaan voor de droom die ze al jaren koesteren: ze verhuizen met hun twee kinderen naar Toscane, waar ze in een oude hoeve een agriturismo beginnen. Na een grondige verbouwing en de nodige investeringen komen er al snel veel gasten en Carlo en Heleen genieten van hun nieuwe leven als gastheer en gastvrouw en van het fantastische Italiaanse leven. Net als de kinderen Florian en Sophia zijn ze helemaal ingeburgerd in de kleine gemeenschap.
Maar wanneer er onverwacht vreemde dingen gebeuren op de agriturismo valt hun droomwereld in scherven. Een gruwelijke gebeurtenis brengt een verzwegen verleden naar boven en dwingt hun om hun complete toekomst op het spel te zetten…

5. Ik zie je op het strand – Jill Mansell
Ik zie je op het strand is de nieuwe roman van Jill Mansell (van bestsellers als Lang leve de liefde en Je bent geweldig). Romantische verwikkelingen, misverstanden en zussenrivaliteit – een feelgood verhaal dat je niet weg kunt leggen! Perfect voor wie houdt van Jojo Moyes en Sophie Kinsella.Clemency is niet op zoek naar de liefde als ze Sam ontmoet in het vliegtuig. Maar aan het eind van de vlucht hebben ze een echte klik. Dit voelt als iets heel speciaals… maar hij verdwijnt helaas uit haar leven.Drie jaar later woont Clem weer in haar geboortedorp in Cornwall. Als haar stiefzus Belle uit Londen overkomt, verwaander dan ooit nu ze de perfecte man heeft gevonden, is Clem blij voor haar, echt waar… tot ze ontdekt wie Belles perfecte man is: Sam!

6. 21 zomers en andere verhalen
Toevallige ontmoetingen, wilde plannen, een nieuw begin. In de zomer is alles mogelijk. 21 Zomers en andere verhalen is een heerlijke bundeling van de zomerse verhalen van Chantal van Gastel, inclusief het bonusverhaal De laatste keer. In 21 Zomers bijvoorbeeld gaat Lauren een zomer tegemoet zonder haar grote liefde. Roxy onderneemt in Roxy’s Roadtrip een gewaagde reis naar Spanje om een oude vakantieliefde terug te vinden. En Lucy is het zat om als laatste single in haar vriendengroep een blok aan ieders been te zijn en besluit het roer om te gooien in Zomer in New York.

Wat vind jij het ultieme boek voor in de zon?

2 thoughts on “6x zomerse zonboeken

 1. Ik heb er nog niks van gelezen, oeps!
  Ik las vroeger altijd veel van Jill Mansell, vond haar boeken heerlijk dus hoop daar ook zeker weer eens wat van te gaan lezen. En van Chantal las ik tot nu toe alleen de Zwaar trilogie, dus wordt ook hoog tijd dat ik meer ga lezen van haar.

  Ik ben zelf ook met een summer reading list bezig en ik heb bv. ook een aantal YA contemporary erop staan zoals de Anna trilogie van Stephanie Perkins. Dat vind ik ook echt heerlijke feel good boekjes om nu in de zomer te lezen.

  Like

  • Haha, kan gebeuren! Ik heb echt een hele rij met Jill Mansell boeken, zoveel heb ik er, al mis ik nog een paar van de oudste boeken van voor ik fan werd. Dat zijn wel echt de ultieme vakantieboeken altijd. Misschien vind je van Chantal van Gastel ‘Ik wist het’ ook wel leuk!
   Ik heb dan weer nog niks van Stephanie Perkins gelezen, shame on me, want ik ken d’r wel van alle boekenbloggers die haar boeken lezen. Misschien moet ik dan maar eens aan de Anna trilogie beginnen en jij aan een nieuwe Chantal van Gastel 😀

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s