John Green keert terug met Turtles All the Way Down

Foto: Barnes & Noble

John Green is terug! Jaren na de publicatie van The Fault in Our Stars, een favoriet van velen, komt de schrijver van contemporary Young Adults eindelijk weer met een nieuw boek. Fans hebben John Green zelf niet hoeven missen dankzij zijn YouTube-kanaal vlogbrothers met Hank Green en de verschijning van verschillende films, maar na zes jaar kunnen de boekenliefhebbers eindelijk weer hun hart ophalen.

Uitgeverij Penguin deelt alvast de eerste details over het boek. John Greens nieuwe werk heet namelijk ‘Turtles All the Way Down’. Heel lang hoeven we niet te wachten op het boek, want de Engelse versie verschijnt op 10 oktober 2017. Een datum voor de Nederlandse publicatie is nog niet bekend.

Het verhaal begint met een voortvluchtige biljardair en een geldbeloning. In het Engels wordt het woord “billionaire” gebruikt, maar het zou kunnen dat dit in de Nederlandse versie gewoon een miljardair zal zijn; dat ligt aan de vertaling. Zelf gaat het verhaal over levenslange vriendschap, de intimiteit van een onverwachte reünie en Star Wars fanfiction – want wie houdt er nu niet van prinses Leia?

Het gaat ook over Tuatara, dat zegt je misschien zo gauw niks, maar dit zijn reptielen die in Nieuw Zeeland voorkomen. Ze lijken op hagedissen, maar dat zijn ze niet. In het Nederlands noemen we ze wel brughagedissen, maar ze worden niet zoals gewone hagedissen tot schubreptielen gerekend: geen hagedis dus.

De hoofdpersoon is Aza Holmes, een meisje van 16 jaar out. Zij zoekt naar aanwijzingen om de vermiste biljardair te vinden, terwijl ze ook nog eens met mental illness, mentale ziekte, worstelt. Net als bij The Fault in Our Stars gaat John Green een wat moeilijker maar belangrijk thema dus niet uit de weg.

Aza’s verhaal is zelfs geïnspireerd door Johns eigen ervaringen met mental illness. Aan Penguin vertelt hij: ““This is my first attempt to write directly about the kind of mental illness that has affected my life since childhood, so while the story is fictional, it is also quite personal.” Het is dus de eerste keer dat hij schrijft over hoe een mentale ziekte ook zijn leven heeft beïnvloed, het verhaal is fictie, maar persoonlijk.

Net als zijn eerdere boeken zal ‘Turtles All the Way Down’ weer vol zitten met metaforen. John werkte jaren aan dit boek. Aangezien het schrijven van bestseller The Fault in Our Stars tien jaar duurde, kan dat alleen maar veel goeds beloven.

Ben jij ook zo excited dat er weer een nieuw boek van John Green uitkomt? En welk boek is je favoriet?

One thought on “John Green keert terug met Turtles All the Way Down

  1. Yayyy! John Green! Ik heb op dit moment alleen tfios en looking for alaska gelezen, maar wil eigenlijk alles van hem wel lezen 🙂 Ik vind John’s schrijfstijl zo fijn. Ik vind ’t namelijk wel leuk om af en toe ook in het Engels te lezen (goed voor m’n Engelse woordenschat!), maar alleen als het een beetje makkelijk Engels is. En dat is bij John wel het geval, vind ik 🙂

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s