Over de Amsterdamse grachten met Sophie Jackson

Wat kunnen we ons gelukkig prijzen dat het wonen in ons kleine regenachtige landje niet betekent dat we geen buitenlandse auteurs kunnen ontmoeten. Uitgeverij Zomer & Keuning bracht New Adult schrijfster Sophie Jackson naar Nederland voor de lancering van haar nieuwe vertaalde boek Van Jou. De regen hield ons niet tegen om door de Amsterdamse grachten te varen.

Waar je vorig jaar nog buiten in het gras kon zonnen, was deze 14 september toch iets minder zomerachtig: het regende pijpenstelen toen ik me naar Amsterdam begaf voor de exclusieve vaartocht met Sophie Jackson. Thyrze van de marketingafdeling bij Zomer & Keuning stuurde me een uitnodiging voor het auteursbezoek die ik absoluut niet kon afslaan – dankjewel Thyrze en de rest van de uitgeverij! ♥ Aangezien ik nog altijd weg ben van Carter uit ‘Stuk van jou’, kon ik niet wachten het creatieve brein achter deze personages te ontmoeten.

Toen ik vroeger dan verwacht met mijn vader bij Rederij Plas in Amsterdam aankwam, was daar gelukkig al een klein ontvangstteam van Zomer & Keuning. Een geluk, want in plaats van in de stromende regen konden we alvast gaan zitten op de rondvaartboot, waar het heerlijk warm en overdekt was. Helaas ben ik niet zo erg goed met gezichten, dus de andere bloggers die er waren en ik hebben elkaar niet herkend. Volgende keer is een naamsticker of heel hard zwaaien misschien toch een optie. Wie ik wél kende was uiteraard Sophie Jackson!

Foto: Sophie Jackson gaat alle tafeltjes langs om boeken te signeren en vragen te beantwoorden.

Oreo-buttons en prangende vragen
Eigenlijk was het plan om met Sophie naar de boot te komen wandelen door Amsterdam, maar vanwege het slechte weer moest ze toch maar met de taxi opgehaald worden. Echter was de New Adult schrijfster zelf het zonnetje in huis, want wat is zij een leuke vrouw! Dolenthousiast bedankte ze iedereen en ze had ook enorm leuke buttons bij zich die ze speciaal had laten maken voor haar fans. Op de button staat “keep calm and eat oreos”, aangezien oreo’s een terugkerend item zijn in Stuk van jou en Samen.

Sophie nam de tijd om bij alle tafeltjes even aan te schuiven om boeken te signeren en te kletsen. Zo was Bregje, een NA-lezeres die ik nog niet eerder kende maar waarmee ik enorm gezellig heb zitten kletsen, benieuwd naar de quote aan het begin van het allereerste boek. “The pound of flesh which I demand of him Is dearly bought; ‘tis mine and I will have it.” Deze quote komt uit The Merchant of Venice van Shakespeare en laat eigenlijk zien dat het recht tweeledig en subjectief is. Met haar boek laat ze op die manier zien welke discriminatie en vooroordelen er zijn tegen mensen, “of je nu Jood of crimineel bent, je moet ergens het recht hebben je schuld af te lossen.”

Foto: Sophie Jackson signeert vol enthousiasme de boeken van New Adult-lezeres Bregje.

Erg leuk om te horen vond ik dat Sophie Jackson met deze quote al meteen wist wat de titel van het boek zou zijn. “Dit was nog ver voordat ik wist dat het ooit uitgegeven zou worden,” vertelde ze. Haar eerste boek heette dus A pound of flesh en begon niet als een papieren boek. Op FanFiction.net publiceerde ze het verhaal van Wes Carter en Kat Lane als een verhaal van Edward en Bella. Ja, haar serie begon als een Twilight fanfiction, maar als je dat niet zou weten, zou je dat achteraf nooit merken.

Nog meer New Adult
Inmiddels zijn er in het Nederlands al twee gewone boeken verschenen, namelijk Stuk van jou (over Kat en Carter) en Stil van jou (over Max en Grace) en twee novelles, Samen en Van Jou. Van Jou kregen we voor deze lancering allemaal mee in de goodiebag. Een kleine verrassing staat voor iedere lezer op de eerste pagina, die ik niet zal verklappen voor lezers die het boek zelf nog moeten kopen. “Ik ben nu bezig met een totaal ander boek,” wist Sophie ons alvast een kleine sneak peak van haar nieuwe boek te geven. “Het is heel anders dan lezers gewend zullen zijn en ik ben nu op ongeveer een kwart met schrijven.”

Foto: Toen Sophie al naar de volgende tafel was besefte ik dat we geen foto hadden gemaakt, o nee! Gelukkig liep ze later nog langs en kon ik alsnog op de foto met de schrijfster.

Op dat boek zullen we waarschijnlijk dus nog even moeten wachten, en ik hoop dat Sophie geen schrijfkramp heeft, want wat een boeken had ze om te signeren! Terwijl zij zich begaf naar de volgende tafeltjes, verorberden wij de heerlijke hapjes die de uitgeverij had geregeld. Wie mij kent weet dat ik dol ben op bitterballen, dus daarmee was ik dolgelukkig!

Bregje en ik kletsten nog wat af over opleidingen, onze favoriete New Adults en andere boekengenres. Wat is het toch leuk wanneer je een uur met een wildvreemde kunt praten, omdat je een gedeelde passie hebt. Ook Monique Boltje van de uitgeverij kwam nog even bij ons zitten, die ik nog kende van mijn driedagenstage. Zij vertelde ons al wat over volgende boeken en vroeg ons naar welke boeken echt nog vertaald zouden moeten worden – wat vooral uitkwam op alles van Colleen Hoover en meer Mia Sheridan.

Foto: Hapjes (of wat er op het moment van de foto nog van over was) en de oreo-button.

Langs de poezenboot en Amsterdamse grachten
Hoewel het qua geluidsniveau een echt theepartijtje was (zonder thee), kon de kapitein van de rondvaartboot ons toch nog wijzen op de gave must-see-moments van de rondvaart. Zo zagen we de beruchte poezenboot, waar écht poezen in een poezenopvang aan de waterkant wonen. Ook voeren we langs zo’n enorm schip dat ik van veraf eerst dacht dat het een gebouw was. Het werd nog even tricky om onder de laagste brug van Amsterdam door te varen. Door de regen was het waterpeil namelijk aardig hoog, waardoor hij eerst moest kijken of we er wel onderdoor konden.

Heel langzaam en voorzichtig konden we gelukkig verder, om uiteindelijk ook nog het smalste huisje van Amsterdam te zien. Het huis op de Singel nummer 7 wordt zelfs het smalste huis ter wereld genoemd. Aangezien de grachtenpanden zo smal zijn, worden de meubels voor de bovenverdieping via het raam naar boven getild! Na een uur was de tour alweer binnen no time voorbij: de tijd gevlogen, de hapjes op en de harten gevuld. Met een enorm leuk gevuld tasje en een glimlach was het daarmee tijd om de boot te verlaten na een zeer geslaagde middag.

Foto: Door de regen konden we toch nog wat zien van Amsterdam, prachtig!

Foto: De goodiebag die we kregen tijdens de rondvaart, met het boek Van jou, een tasje, twee kaarten, een boekenlegger, sleutelhanger, mp3-oortjes, een pen en “peaches”-snoepjes in het zakje.

4 thoughts on “Over de Amsterdamse grachten met Sophie Jackson

    • Dankjewel! Echt jammer, maar school gaat natuurlijk altijd voor, en wie weet ben je er de volgende keer weer gewoon bij of zit je ineens Jennifer Armentrout te interviewen 😉 En dat vond ik ook, echt zo’n leuke knipoog naar de fans die de boeken kennen.

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s